Rue De Rivoli Mall, New Capital, Egypt

Type : Commercial Building

  • Scope of work: Redesign façades
  • Location: Bleu Vert Residential Compound, New Capital City, Egypt
  • Work Area:16,180m²
  • Total built area: 9,200m² (Basement, Ground, First and second floor)

Project Description :

The project consists of (2) commercial malls with the following areas:

  • Plot No. 2, with an area of about 5367 square meters
  • Plot No. 5, with an area of about 10,815 square meters

The Rue De Rivoli mall project is one of three mall projects being developed for the Bleu Vert residential compound. The project is being developed by Medad Consultant Engineers in Collaboration with Anchor Developments. The 10,816 m2 land plot is located along the southern edge of the compound overlooking the highway. This, along with the fact that the land plot is long and narrow, allowed for utilisation of the front façade to ensure that all the economic venues were overlooking the street. This provided maximum exposure for all the tenants, while preserving the privacy of the compound’s residents since the mall is facing the highway.

The façade treatment is sleek, modern, and demands your attention. A mixture of open terraces and varying heights creates an exciting and welcoming experience. Since the project is facing south, the facades had to be treated to minimize the use of curtain walls, while still maintaining the aesthetic. For further environmental treatment, the floating rooftops along the southern face act as wind catchers that ensure the area is naturally cool.

.

More Info

المزيد من المعلومات